Total Pageviews

Saturday 28 January 2012

Novi Lamborghini

Šasija je izrađena od ugljičnih vlakana i drugih kompozitnih materijala.

Prije svega valja reći kako se ispod maske navodno krije šasija izrađena od ugljičnih vlakana i drugih kompozitnih materijala te novi 7,0-litreni V12 pogonski stroj čija će se snaga kretati između 700 i 720 KS. Ovaj će motor pokretati sva četiri točka, a zahvaljujući maloj masi i vrhunskoj aerodinamici novi će Lambo dostizati najveću brzinu od preko 360 km/h.
Izvori navode kako će ovaj automobil težiti manje od 1.500 kg, što će ga učiniti oko 150 kg lakšim od trenutnog modela. Time će mu se specifično opterećenje kretati oko 2,08 kg/KS što bi trebalo rezultirati munjevitim ubrzanjem od 0 do 100 km/h za oko 3 sekunde.





Prema navodima insajdera nasljednik Murcielaga neće imati mjenjač s dvije spojke jer bi razvoj takvog rješenje za sada bio preskup i prekompleksan za jedan ovakav automobil. Tako bi se u novom Lamborghiniju trebao naći 7-stepeni robotizirani ručni mjenjač s ručicama na upravljaču, te opcijski 7-stepeni sekvencijalni prijenos. Klasični ručni mjenjač gotovo sigurno neće biti dostupan.

S dizajnerske strane i dalje će se raditi o prepoznatljivom članu lamborghinijeve porodice, a unutrašnjost bi trebala ponuditi veću prostranost. Oprema bi, u skladu s performansama, trebala biti vrhunska i postaviti novi proizvod iz Sv. Agate u sami vrh svog segmenta.
Što nadodat na ovo sve? osim da jedva čekamo vidjet novo čudo od auta :)


No comments:

Post a Comment