Total Pageviews

Sunday 29 January 2012

ASTON MARTIN ONE-77

Treba li još nešto posebno reći o ovom fantastičnom automobilu? Ima 7,3 litarski V12 motor, juri više od 350 km/h, a trenutno oduzima dah i muškim i ženskim prolaznicima u Londonu, svom domaćem terenu. Njegova vrijednost je oko 2 milijuna dolara, a napravljeno ih je, kao što to i sam naziv kaže, samo 77.


Agresivni dizajn prednjeg dijela naglašuju usisnici zraka, a pojedini elementi inspirirani su klasičnim, starijim modelima kultnog britanskog proizvođača. Stražnjim dijelom dominira difuzor i zanimljivo oblikovani, prepoznatljivi svjetlosni sklopovi. Dvobojna unutrašnjost djeluje sportski, ali decentno. Ovaj superautomobil pogonjen je posebnom izvedbom Aston Martinovog 6-litrenog V12 motora kojeg je doradila legendarna tvrtka Cosworth. Obujam motora povećan je na 7,3-litre, dok je masa 25 posto smanjena u odnosu na bazni motor. One-77 ima pogon na stražnje kotače, a sprijeda smješten motor razvija snagu veću od 700 KS. Unikatan sustav ovjesa, šesterostupanjski ručni mjenjač i karbonske kočnice na sva četiri kotača samo su neke od poslastica koje će kupci ovog bolida dobiti u standardnom paketu opreme. Performanse automobila su i više nego respektabilne: ubrzanje od 0-96 km/h (0-60 mph) traje 3,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 322 km/h.
 

1 comment:

  1. i mora se napomenuti da je aston težak samo 1500kg zbog puno djelova koji su napravljeni od karbona.naravno za ovakav auto je svaki gram važan a taj materijal se sve više počinje koristit u auto industriji.također max brzina je propisana sa strane proizvođača dok je na raznim vanjskim testiranjima pokazalo da razvija brzinu čak veću od 350km/h.sve u svemu jako zanimljiv auto nažalost skup al ipak je to aston martin :D

    ReplyDelete