Total Pageviews

Friday 27 January 2012

Naši navijači idu u Beograd

IZ HRVATSKOG rukometnog saveza poručili su hrvatskim navijačima bez ulaznice da nemaju što tražiti u Beogradu. Mnogi misle drugačije i prema jutros primljenim informacijama navijači su u pokušaju da prijeđu srpsku granicu. U pokušaju, zato što su mjere na autoputu pojačane i rigorozne, a pretresi detaljni. Ulaznice za polufinale nemoguće je nabaviti legalnim putem. Kapacitet BeoArene smanjen je za pet tisuća mjesta, s čime su organizatori dodatno smanjili mogućnost da hrvatski navijači kupe ulaznicu za polufinale protiv Srbije. Bad Blue Boysi ipak su se skupili, i njih 300-tinjak malo nakon podneva krenuli su za Beograd, Organizirali su autobuse, a mnogi idu i kombijima. Ulaznice većina od njih nema, dok neki tvrde da imaju vaučere.


Splitska Torcida također je najavila polaske za Beograd. Navodno je organiziran jedan autobus, a kreće i nekoliko kombija. Srpski organi reda savjetuju navijačima da se na granici prijave kako bi dobili pratnju do Beograda.


Kako javljaju reporteri "Blica" na autoputu, u traci od graničnog prijelaza Batrovci ka Beogradu, primjećeno je pojačano prisustvo policije koja kontrolira automobile na nekoliko punktova ove dionice.
Policajci legitimiraju vozače i putnike i, poslije provjere, dozvoljavaju im da nastave put prema Beogradu, piše Blic.
Jelena Bikić, glasnogovornica MUP-a rekla je još sinoć da će preko granice moći svi hrvatski državljani s valjanom putovnicom, no i da će se pregledom vozila utvrđivati hoće li navijači biti pušteni. Ulaznice se na granici neć provjeravati, tvrde iz hrvatske policije. U Beogradu je za navijače iz Hrvatske osiguran i čuvani parking.

Policija u Srbiji je na nogama. Utakmicu će osiguravati pet tisuća policajaca. Tvrde da će im sa sigurnosne strane teži posao biti u nedjelju, kada se igraju utakmica za treće mjesto te finale. Hrvatska i Srbija ponovo će biti u istoj dvorani, ali bit će i veća cirkulacija navijača.

No comments:

Post a Comment