Total Pageviews

Thursday 2 February 2012

Zanimljivosti iz biljnog svijeta

Prerezana mrkva izgleda kao ljudsko oko. Zjenica, iris i zrakaste linije izgledaju baš kao pravo ljudsko oko. … I, DA, nauka sada pokazuje da mrkva značajno stimulira protok krvi prema očima i njihovu funkciju.












Paradajz ima 4 komore i crven je. Srce je crveno i ima 4 komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz zaista odgovarajuća hrana za srce i krv.




 




 Grožđe visi u grozdu koji je oblika srca. Svako zrno izgleda kao krvna ćelija i sva istraživanja sada ukazuju da je grožđe također značajna hrana koja revitalizira srce i krv.




 




 Orah izgleda kao mali mozak, sa lijevom i desnom polutkom, gornji cerebrum i donji cerebellum. Čak i bore ili kanali na orahu su kao neo-cortext.  Sada se zna da orah pomaže razvoju preko 30 neuro-transmitera za funkciju mozga.








Grah ustvari održava funkciju bubrega, i grah izgleda upravo kao ljudski bubreg.





celery.jpg Celer izgleda baš kao kosti. Ovo povrće je specijalno usmjereno za jačanje kostiju. Kosti su 23% sodium i ova  biljka  također sadrži  23% sodiuma. Ako nemate dovoljno sodiuma u svojoj dijeti, tijelo to izvlači iz kostiju, oslabljujući kosti. Jedući celer,  nadograđujemo potrebe kostiju.


avocardo.jpg Patlidžan, Avokado i Kruške potpomažu zdravlje i funkcioniranje  materice i grlica materice žena – oni izgledaju baš kao ti organi.  Današnja istraživanja pokazuju da, kada žena jede 1 avokado na sedmicu, to balansira hormone, eliminira neželjenu debljinu u trudnoći i pervertira rak grlica materice.  I, kako je to čudno?... uzme tačno 9 mjeseci da avokado naraste od cvijeta do zrelog ploda. Prisutno je preko 14.000 phytolitic kemijskih sastojaka u hranljivosti jednog od   tih plodova (moderna znanost je proučila i imenovala samo 141 od njih).


figs Smokve su pune sjemenja i često se pojavljuju u paru kad rastu. Smokve pojačavaju mobilnost muške sperme i povećavaju broj sperme također, u prevazilaženju muškog steriliteta.



 
KumuraSlatki krompir izgleda kao pankreas i ustvari balansira glycemic index dijabetesa
 







citrus 
Grejp, naranče i ostali citrusi izgledaju baš kao mliječne žlijezde žene i ustvari pomažu zdravlju grudi i kretanje limfe u i oko grudi


onions
Luk izgleda kao ćelije u tijelu. Današnja istraživanja pokazuju da luk pomaže čišćenju otpadaka iz svih tjelesnih ćelija. Luk čak izaziva suze koje  ispiraju epitelijalne slojeve očiju.
  

Banana, krastavac, zuchini i više nego ciljano ukazuju na veličinu i snagu muških seksualnih organa. 


Kikiriki ima duboki učinak na testise i seksualni libido. Kikiriki je, kao hrana za muškarce, zabranjen od crkve u vrijeme srednjeg vijeka. Većina ljudi ne shvataju da arginin, glavna komponenta Viagre, dolazi od kikirikija. 



Ovo su samo neke od zanimljivih cinjenica koje su dokazane da zbilja tako djeluju, što se tiče voća i povrća.   



 







No comments:

Post a Comment